Kalusto

Kajakkiyksikkö Tiwok

Tiwok kajakki

Retkimelontakeskuksen lippulaivana on ranskalaisvalmisteinen TiWok-jokiretkikajakki. Kajakin pituus on 440 cm, leveys 60 cm ja paino 22 kg. Kajakissa on kaksi pakkausluukkua ja säilytystilojen tilavuus on 170litraa. Kajakkeja käytetään järvi- ja jokiretkien lisäksi suojaisessa saaristossa. Asiakkaat ovat pitäneet uudesta menopelistä.

Intiaanikanootti Arctic 16

Arctic 16 inkkarikanootti

Retkimelontakeskuksen käytössä on Aretic 16- tyyppisiä intiaanikanootteja. Avokanootin pituus on 485 cm, leveys 90 cm ja paino n.42 kg. Kanootin kantavuus on 400 kg. Runkomateriaali on polyeteeniä. Kanootin molemmissa päissä on kellukkeet. Kanootti on tarkoitettu kahdelle melojalle, mutta keskiosassa pohjalla voi istua myös kaksi lasta. Retkimelontakeskus on käyttänyt ko. kanoottityyppiä vuodesta 1990. Kanootin elinkaaren päättyessä, muovimateriaali voidaan hyödyntää uudelleen. Intiaanikanootti soveltuu vesistöretkeilyyn suojaisilla järvillä ja jokiosuuksilla.

Winkkari 175

Winkkari

Winkkari on tarkoitettu lapsiperheille jokiretkeilyyn ja yönyliretkille. Kanootissa on neljä istuinta. Winkkari soveltuu myös kahdelle aikuiselle, jolle retkivarusteita on kertynyt runsaasti. Kanootin pituus on 520 cm, leveys 90 cm ja paino 45 kg.

Kajakkiyksikkö Voyager 445

Voyager 445 kajakki

Karkkilassa sijaitsevan retkikeskuksen pääkajakkityyppinä on englantilaisvalmisteinen Voyager 445 (15 kpl). Kajakin pituus on 455 cm ja leveys 62 cm sekä paino 32 kg. Valmistusmateriaali on polyeteeni. Voyager on tarkoitettu peruskajakiksi aloittelijoille ja vähän melontakokemusta omaaville. Aukko on tilava ja istuin muotoiltu, jalkatukia ei tarvitse säätää, mutta on kuitenkin tarjolla neljä eri vaihtoehtoa. Tavaroille löytyy takaa kannen alta varastotilaa, joka riittää hyvin päiväretkelle. Peräevä helpottaa suunnassa pysymistä, vaikka melontatekniikassa olisi vielä kehittämistä. Kajakin sisällä on aidot kellukkeet. Voyagerilla on hyvä lähteä retkikeskuksen lähivesistöön.

Kajakkiyksikkö Alaska

alaska2

Yksikkö on italialainen kevytkulkuinen yleiskajakki. Kajakki on toiminut oppaiden menopelinä. Polyeteenikajakin pituus on 460 cm, leveys 60 cm ja paino 24 kg. Kajakki sopii hieman kokemusta omaavalle melojalle päiväretkille, tosin kajakilla on tehty myös pidempiä retkiä, 20 litran varustesäkkejä kajakkiin mahtuu 5 kpl.

Carolina 12

Carilina12

Carolina 12 on tarkoitettu henkilölle, joka arvostaa tilaa ja tukevuutta. Kajakin pituus on 366 cm, leveys 66 cm ja paino 22 kg. Maksimikuorma 150 kg. Kajakki on voittanut lyhyenpien retkikajakkien testin. Kajakkia käytetään suojaisilla jokiretkillä.

Carolina 14

Carolina 14 kajakki

Carolina 14 on hankittu retkikajakiksi kookkaammille henkilöille. Erityisesti isojalkaisille kansi on riittävän korkea ja istuinaukko tilava. Kajakin pituus on 427 cm, leveys 66 cm ja paino 24 kiloa. Kajakissa on kaksi pakkausluukkua. Kajakkia käytetään järvi- ja jokiretkien lisäksi suojaisessa saaristossa.

Kajakkikaksikko Explorer 515

Kajakkikaksikko Explorer 515

Explorer 515 on 445 ”isoveli”. Rakenteeltaan kaksikko on samanlainen kuin yksikkö. Kajakin pituus on 515 cm, leveys 65 cm ja paino 30 kg. Kajakki soveltuu parhaiten lyhyille kanoottiretkille.

Kajakkikaksikko Horizon

Kajakkikaksikko Horizon

Kajakkikaksikko Horizon on tarkoitettu päiväretkikajakiksi järvi- ja jokiretkille. Kajakin pituus on 488 cm, leveys 76 cm ja paino 36 kg. Kajakissa on kaksi vesitiivistä tavaratilaa. Kajakkia käytetään joki- ja järviretkillä. Kaksikko on erittäin vakaa.

Caroliina 12XS – lastenkajakki

Lasten- ja nuortenkajakki

Lasten / nuortenkajakki on tarkoitettu alle 60 kiloiselle henkilölle. Kajakin pituus on 370 cm, leveys 58 cm ja paino 17 kg. Kajakki soveltuu parhaiten ala-asteikäisille. Lastenkajakit ovat harvinaisia Suomessa ja vuokrakäytössä.

Kalastuskajakki

kalastuskajakki-w1600
Kalastuskajakit ovat 3,5 m pitkiä, leveys 91 cm, paino 31 kg, ja kantavuus 195 kg. Penkki on säädettävissä erikseen melonta-/kalastusasentoon.

 Koskikajakki

Koskari

Koskikajakki on tarkoitettu virtaavan veden menopeliksi. Polyeteenikajakin pohjalla on putkivahvistus taittumisen estämiseksi. Koskari on 390 cm pitkä ja 60 cm leveä sekä painaa 18 kg. Varusteisiin kuuluu normaalia tukevampi aukkopeite sekä kypärä.

Pienten lasten kajakit

IMG_1419

Pienten lasten kajakit on tarkoitettu alle kouluikäisten lasten melontakokeiluun retkikeskuksen kanoottirannassa esimerkiksi melontaretken päätteeksi