Yhteystiedot

Vähäveden Retkimelontakeskus (Salo)

Vähäveden tila (Karkkila)

161_6176

Yhteystiedot ja aukioloajat

Vähäveden Retkimelontakeskus on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun, päivittäin klo 9-21. Katso retkikeskuskohtaiset aukioloajat alta.

Tiedustelut ja varaukset: 0400 705351 (ml. tekstiviestit)
Vähäveden tila: 044 977 4413 (Avoinna sopimuksen mukaan. Ilmoitathan tulostasi etukäteen)
Tarjouspyyntö ryhmille
Sähköposti: info@vahavesi.fi
Kotisivut: www.vahavesi.fi    http://www.vahavedentila.fi
Facebook: Vähäveden Retkimelontakeskus ja Vähäveden tila
Osoite: Vähävedenpihatie 20, 03600 Karkkila

Henkilöt

IMGP1304

Risto J Hellgren
Retkimelontakeskuksen johtaja
puhelin 0400 705351, 050 5099845
risto.j.hellgren@vahavesi.fi

Jenni Niittumäki
Vähäveden tila / Karkkila

Facebook: Vähäveden tila
puhelin 044 9774413
jenni@vahavedentila.fi

Juha Hellgren
Melonta-asiantuntija, Erä- ja luonto-opas
Erämelonnan Suomen Mestari 2015-2016
puhelin 040 5642257
juha.hellgren@gmail.com

Ajo-ohje Vähävedelle

Vähäveden Retkimelontakeskus sijaitsee Karkkilassa (65 km Helsingistä), noin 10 km Karkkilan keskusta luoteeseen. Huom! Osa navigaattoreista opastaa Vähävedelle vireellisesti. Varmistaaksesi oikean reitin, lue alla oleva ajo-ohje Karkkilan keskustasta Vähävedelle.

Karkkilan keskustasta Vähävedelle

Karkkilan keskustaan tultaessa (Helsingintie) kaarretaan oikealle mäkeä ylös, hautausmaan jäädessä oikealle. Eteen tulee T-risteys, jossa vastapäätä on ravintola Pikku-Pässi.

Käänny risteyksestä vasemmalle. Jatka suoraan Pyhäjärven eteläpuolelta Vattolan halki Antiaisten suuntaan 8 kilometriä, kunnes tielaitos ilmoittaa yleisen tien päättyvän ja oikealla osoittaa opaste Retkimelontakeskus.

Käänny opasteen suuntaan, aja noin 2 kilometriä ja olet perillä.

Ajoaika Helsingistä Vähävedelle on noin 1h 20 min.

Bussiyhteydet Karkkilaan

173_7308

Helsinki – Karkkila, Karkkila-Vähävesi (kutsutaksi)

Porin ja Rauman Experss-vuorot ja paikallisbussit Karkkilaan liikennöivät päivittäin lähes tunnin välein Helsingistä Karkkilaan ja Karkkilasta Helsinkiin.

Kutsutaksi

Retkikeskukseen on päivittäin kutsutaksiyhteys Karkkilasta. Helsingin linja-autoasemalta lähtee päivittäin kello 9:00 laiturista 23 Porin pikavuoro. Bussi on Karkkilassa kello 10:15.

Kutsutaksin hinta on 6 €/suunta/henkilö. Varaukset edellisenä päivänä retkimelontakeskuksesta, puhelin 0400 705 351.

Retkikeskuksesta Karkkilaan kutsutaksi lähtee kello 19:15. Pikavuoro Helsinkiin Karkkilasta lähtee kello 19:45, ja on Helsingissä 21:00.

Taksit/tilataksi (Karkkilan linja-autoasemalta Vähävedelle)

Karkkilan taksiasema sijaitsee linja-autoaseman tuntumassa, puhelin 0100 85015. Vuoroissa on myös tilatakseja.

Taksiasema

Muualle suuntautuvien kanoottiretkien taksien yhteystiedot saa retkimelontakeskuksesta (esim. Saukkola, Kisko, Mustio, jne.)

Junalla kanoottiretkelle

IMG_2567
Kuva: Karjaan rautaieasemalla odotellaan melojia

Kanoottiretkelle voi saapua myös junalla Helsingistä tai Turusta noin kello 10.00. Olemme melojia vastassa Karjaan rautatieasemalla, josta esimerkiksi tarvittaessa kaupassakäynnin jälkeen henkilöt kuljetetaan Mustiolle, melontaosuuden aloituspaikalle. Päivän aikana melotaan Mustionjokea pitkin Billnäsiin, jonne matkaa kertyy 18 km ja aikavaraus on 6-8 tuntia. Billnäsistä johtaa kävelytie Karjaalle (2km), jonka puolivälissä on melojien suosima cafe-talo pihapuistoineen. Lopettamispaikalta kuljetamme asiakkaat takaisin rautatieasemalle.

Retken hinta on 100€/henkilö. Kysy lisää info@vahavesi.fi tai puhelin 0400 705351.

Retkimelontakeskuksen huoltoauto

Retkimelontakeskuksen huoltoautolla pääsee kaksi (2) henkilöä näppärästi bussipysäkiltä tai linja-autoasemalta kanoottiretken aloituspaikalle tai lopettamispaikalta takaisin. Isompienkin ryhmien kuljetus on myös järjestettävissä.

SÄRKISALO 151

Pyöräilyreitti nro 2 Helsinki-Pori

Karttakeskuksen pyöräilykartan reitin nro 2 alkaa Helsingistä ja jatkuu Bembölen, Salmen ulkoilualueen, Vihdin kirkonkylän kautta Karkkilaan. Karkkilasta matka jatkuu Vattolantietä Vähäveden tienhaaran ohitse Antiaisiin, jatkuen Salkolan ja Liesjärven kansallispuiston kautta Forssan suuntaan.

Ensimmäinen tai toinen yöpymisetappi, päivämatkojen pituudesta riippuen voisi olla Vähäveden leirialue. Matkaa voi tämän jälkeen jatkua vaikka meloen Salkolan läheisyyteen, jonne pyörät voidaan retkimelontakeskuksen toimesta toimittaa.

174_7433

Kimppakyyti

Kimppakyyti on hyvä ratkaisu silloin, kun melomaan on samalta suunnalta tai matkan varrelta tulossa useampi henkilö. Kimppakyydillä säästät rahaa, aikaa ja liikenteen päästöjä.

Bussilla kanoottiretkelle

IMG_1879

Oma auto ei ole välttämättömyys kanoottiretkelle pääsyyn. Lähtöpaikalle voi matkustaa varsin kätevästi myös bussilla. Odotamme asiakaita sovitulla bussipysäkillä, josta matka jatkuu melontaretken aloituspaikkaan. Retken päätyttyä viemme melojat bussipysäkille tai linja-autoasemalle. Lisämaksu matkan pituudesta, riippuen 5-15 euroa/henkilö.

Tässä joitakin erimerkkejä bussiyhteyksistä:

HELSINKI-KARKKILA, Karkkila-Vähävesi, loppumatka kutsutaksilla
HELSINKI-SAUKKOLA, Härkäjoen päiväretki, myös vl-retket
HELSINKI-KARJALOHJA, Kiskonjoki, myös vl-retket
HELSINKI-KISKO, Kärkeläjoen retket
HELSINKI-MUSTIO, Mustionjoen päiväretki
HELSINKI-LOUKUN TH Vt2, Liesjärvi/Turpoonjoki