Valmistautuminen päiväretkelle

Oletko ajatellut lähteä helpolle kanoottiretkelle Karkkilaan. Päivän retki erämaajärville ei suurempia valmisteluja tarvitse. Tarkista Vähäveden tilalta, että kanootteja / kajakkeja on vapaana. Tarkista ajo-ohjeet ja aja varovaisesti erityisesti kapea ja mutkainen yksityistie (2 km). Pysäköi autot vain pysäköintialueille. Harkitse myös julkisten kulkuneuvojen käyttöä.

Pukeudu sään mukaiseen ulkoiluvarustukseen. Ota mukaan vaihtovaatetta, sadeasu, uimapuku/pyyhe. Valmista eväät ja ota mukaan riittävästi juotavaa, myös juomavettä. Lisäksi huolellinen retkeilijä ottaa mukaan luonnossa liikkuessaan: päähineen, aurinkolasit, sormikkaat (esimerkiksi pyöräilysormikkaat), aurinkovoidetta, hyttysmyrkkyä, laastaria ja kyypakkauksen.

Saapuessasi Vähävedelle, ilmoittaudu retkikeskuksessa. sieltä saat melontaan tarvittavat välineet: kelluntapukineet/pelastusliivit, karttalaukun, varustesäkin, melat. Kännykkä on hyvä olla yhteydenpitovälineenä retkellä ja suojata suojapussilla tai laittaa muovipussiin. Retken aikaiset yhteystiedot varmistetaan aina ennen retkeä.

Retkikeskuksessa tutustutaan kartan avulla vesistöön, reittivaihtoehtoisin, rantautumis-paikkoihin, uimarantoihin sekä muuhun, mitä on hyvä tietää onnistuneen retken toteutukseen.

Henkilökohtaiset suojaimet kuuluvat melojan varustukseen. Retkikeskus on hankkinut eri käyttötarkoituksiin soveltuvia ja kokoisia pelastusliivejä/kelluntapukineita. Jos uimataitosi mietityttää, kerro siitä henkilökunnalle. Asiakkaalle voidaan antaa parhaiten ko. retkelle ja henkilölle soveltuva suojain.

Varastossa on myös eläimille tarkoitettuja kelluntapukineita.

Mikäli haluat valmistaa retkiruokaa maastossa sinulla tulee olla retkikeitin. Trangian ja polttoaineet voi vuokrata myös retkikeskuksesta. Talouskeskuksen yhteydessä olevassa Alituvassa voi valmistaa ruokaa ja jääkaapissa säilyttää elintarvikkeita.

Kanoottirannassa henkilökunta opastaa kanootin / kajakin käytössä. Melonta- ja turvakoulutuksessa käydään aina lävitse kanootin rakennetta, kelluntapukineiden pukemista, melan käyttöä, varustesäkin pakkaamista, kanoottiin nousemista, melonta-asentoa ja poistumista kanootista. Lisäksi opastetaan huomioimaan mökkirannat, roskaamiseen liittyvät asiat ja äänen käyttöä järvellä. Kanootin kaatumisen varalta käydään lävitse yksinkertaiset toimenpiteet.

Kanoottiretken päätteeksi voit kanoottirannassa istuskella nuotiolla ja paistaa esimerkiksi makkaraa. Kanoottirannassa on myös uimiseen soveltuva ranta-alue.

Melontavarusteet palautetaan retkikeskukseen, jossa henkilökunta ottaa varusteet vastaan.