Helppo päiväretki Karkkilassa

Oletko ajatellut lähteä helpolle kanoottiretkelle. Päivän retki erämaajärville ei suurempia valmisteluja tarvitse. Tarkista Vähäveden Retkimelontakeskuksesta, että kanootteja on vapaana. Tarkista ajo-ohjeet www-sivuilta (älä luota navigaattoriin) ja aja varovaisesti erityisesti kapea ja mutkainen yksityistie (Vähävedentie 2 km). Pysäköi autot vain pysäköintialueille. Harkitse myös julkisten kulkuneuvojen käyttöä (kutsutaksi).

Pukeudu sään mukaiseen ulkoiluvarustukseen. Ota mukaan vaihtovaatetta, sadeasu, uimapuku/pyyhe. Valmista eväät ja ota mukaan riittävästi juotavaa, myös juomavettä (1 ½ l /henkilö) . Lisäksi huolellinen retkeilijä ottaa mukaan luonnossa liikkuessaan: päähineen, aurinkolasit, sormikkaat (esimerkiksi pyöräilysormikkaat), aurinkovoidetta, hyttysmyrkkyä, laastaria ja kyypakkaus.

Saapuessasi Vähävedelle, ilmoittaudu retkikeskuksessa. Melontakeskuksesta saat melontaan tarvittavat välineet: kanootin, melat, kelluntapukineet/pelastusliivit, karttalaukun ja varustesäkin. Kännykkä on hyvä olla yhteydenpitovälineenä retkellä.

Henkilökohtaiset suojaimet kuuluvat melojan varustukseen. Retkimelontakeskus on hankkinut eri käyttötarkoituksiin soveltuvia ja kokoisia pelastusliivejä/kelluntapukineita. Jos uimataitosi mietityttää, kerro siitä henkilökunnalle. Asiakkaalle voidaan antaa parhaiten ko. retkelle ja henkilölle soveltuva suojain. Lapsille löytyy myös pelastusliivejä.

Varastossa on myös eläimille tarkoitettuja kelluntapukineita. Rannassa henkilökunta opastaa sinua kanootin käyttöön.

Mikäli haluat valmistaa retkiruokaa maastossa sinulla tulee olla retkikeitin. Trangian voi vuokrata myös retkikeskuksesta. Talouskeskuksen yhteydessä olevassa Alituvassa voi myös valmistaa ruokaa ja jääkaapissa säilyttää elintarvikkeita. Matkan varrelta löytyy yksi luvallinen nuotiopaikka.

Retkimelontakeskuksen henkilökunta opastaa reitin valinnassa ja kanootin käytössä. Päiväretken pituus on noin 16 kilometriä. Melontaosuus on 4-5 tuntia ja kun siihen lisätään evästykset, uimatauot ym. aikaa kannattaa varata retkeen 6-8 tuntiin.

Kanoottiretken päätteeksi voit kanoottirannassa istuskella nuotiolla ja paistaa makkaraa jne. Kanoottirannassa on myös uimiseen soveltuva ranta-alue. Palauta retken päätteeksi varusteet retkikeskukseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää, puhelin 044 9774413, sähköposti info@vahavedentila.fi