Vähäveden tila (Karkkila)

Karkkilassa Vähäveden tilalla voi tutustua retkeilykarttoihin, esitteisiin ja reitin varrella oleviin nähtävyyksiin. Vähäveden tila vuokraa intiaanikanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja sekä retkeilytarvikkeita. Vähävedellä on lisäksi retkitupa (Alitupa), metsäcamping ja laavuja eri käyttötarkoitukseen. Lisäksi valmistamme ryhmille maastoruokailuja kanoottiretkien yhteydessä.

Tervetuloa päivän ja viikonlopun mittaiselle kanoottiretkelle Karkkilan ja Pusulan erämaajärville.

Tarkempaa tietoa löytyy http://www.vahavedentila.fi

Kanootti- ja kajakkivuokraus

Vähäveden tila Karkkilassa vuokraa kanootteja ja kajakkeja Vähäveden rannassa.  Kaluston päivähinnat löydät täältä.

Tiedustelut ja varaukset:

info@vahavedentila.fi
044 9774413

Osoite:

Vähävedenpihatie 20, 03600 Karkkila

Avoinna:

Avoinna sopimuksen mukaan. Ilmoita tulostasi etukäteen

Kanoottien erityispiirteet

Intiaanikanootti Arctic  16

Vähäveden käytössä on Arctic 16- tyyppisiä intiaanikanootteja. Avokanootin pituus on 485 cm, leveys 90 cm ja paino n.42 kg. Kanootin kantavuus on 400 kg. Runkomateriaali on polyeteeniä. Kanootin molemmissa päissä on kellukkeet. Kanootti on tarkoitettu kahdelle melojalle, mutta keskiosassa pohjalla voi istua myös kaksi lasta. Retkimelontakeskus on käyttänyt ko. kanoottityyppiä vuodesta 1990. Kanootin elinkaaren päättyessä, muovimateriaali voidaan hyödyntää uudelleen. Intiaanikanootti soveltuu vesistöretkeilyyn suojaisilla järvillä ja jokiosuuksilla.

Arctic16: 30€/hlö (lapset ilmaiseksi aikuisten seurassa)

Kajakkiyksikö Voyager 445

Karkkilassa sijaitsevan Vähäveden tilan pääkajakkityyppinä on englantilaisvalmisteinen Voyager 445 (15 kpl). Kajakin pituus on 455 cm ja leveys 62 cm sekä paino 32 kg. Valmistusmateriaali on polyeteeni. Voyager on tarkoitettu peruskajakiksi aloittelijoille ja vähän melontakokemusta omaaville. Aukko on tilava ja istuin muotoiltu, jalkatukia ei tarvitse säätää, mutta on kuitenkin tarjolla neljä eri vaihtoehtoa. Tavaroille löytyy takaa kannen alta varastotilaa, joka riittää hyvin päiväretkelle. Peräevä helpottaa suunnassa pysymistä, vaikka melontatekniikassa olisi vielä kehittämistä. Kajakin sisällä on aidot kellukkeet. Voyagerilla on hyvä lähteä retkikeskuksen lähivesistöön.

Voyager 445: 30€ / henkilö

Alaska

Yksikkö on italialainen kevytkulkuinen yleiskajakki. Kajakki on toiminut oppaiden menopelinä. Polyeteenikajakin pituus on 460 cm, leveys 60 cm ja paino 24 kg. Kajakki sopii hieman kokemusta omaavalle melojalle päiväretkille, tosin kajakilla on tehty myös pidempiä retkiä, 20 litran varustesäkkejä kajakkiin mahtuu 5 kpl.

Alaska: 30€ / henkilö

Lastenkajakki

Lasten / nuortenkajakki on tarkoitettu alle 60 kiloiselle henkilölle. Kajakin pituus on 370 cm, leveys 58 cm ja paino 17 kg. Kajakki soveltuu parhaiten ala-kouluikäisille. Lastenkajakit ovat harvinaisia Suomessa ja vuokrakäytössä

Carolina12XS: 20€ aikuisen seurassa

Kajakkikaksikot Expoler 515

Explorer 515 on 445 ”isoveli”. Rakenteeltaan kaksikko on samanlainen kuin yksikkö. Kajakin pituus on 515 cm, leveys 65 cm ja paino 30 kg. Kajakki soveltuu parhaiten lyhyille päiväretkille.

Expoler: 60€/2 hlö

Hintaan sisältyy

Kanoottivuokraan sisältyy kanootti/kajakki, kelluntapukineet/pelastusliivit, vesitiivis varustesäkki, melat, kajakkeihin aukkopeitteet, karttalaukku, äyskäri sekä lyhyt melonta- ja turvakoulutus. Lisäksi auton pysäköintialueen, roskisten, nuotiopaikkojen käytön ja lisäksi asiantuntevan sekä ystävällisen palvelun. Hinnat sisältävät alv 24%. Hinnat ovat päivävuokrahintoja Vähäveden tilan kanoottirannasta lähteville retkille.

Retkikeskus

Retkikeskus sijaitsee tilan vanhan navetan ylisillä, jossa ilmoittaudutaan, tutustutaan vesistöön ja reittivaihtoehtoihin sekä rantautumispaikkoihin. Retkeilijöille luovutetaan sopivat kelluntapukineet, varustesäkit, melat, kajakkeihin aukkopeitteet, karttalaukku (kartta, reittiselostus: suomi, ruotsi, englanti, saksa sekä turvaohje). Ilmoittautumisen yhteydessä varmistetaan mukana oleva puhelimen numero ja annetaan tarvittaessa vesitiivis suoja puhelimelle.

Retkenvalmistelussa seurataan mm. säätilan kehittymistä, veden lämpötilaa ja tuulen voimakkuutta.

Kanoottiretkeen sisältyy aina melonta- ja turvakoulutus, joka pääsääntöisesti järjestetään kanoottirannassa.

Lue lisää: Valmistautuminen päiväretkelle

Lisätiedot ja varaukset info@vahavedentila.fi

044 9774413 / Jenni Niittumäki

Kanoottiranta 10

Kanoottirannan tuntumassa sijaitsee melojien pysäköintialue. Kanoottirannassa odottavat intiaanikanootit ja kajakit melojia. Rannassa on useita nuotiopaikkoja asiakkaiden käytössä, ruokailulaavu ja puusee sekä roskiksia.

Kanoottiretkeen sisältyy aina lyhyt melonta- ja turvakoulutus, joka pääsääntöisesti järjestetään kanoottirannassa. Opastus sisältää kanootin/kajakin rakennetta, kelluntapukineen pukemisen, melan käyttöä, varustesäkin pakkaamista, kanoottiin nousemista, melonta-asentoa ja poistumista kanootista. Lisäksi muistutetaan mökkirantojen huomioimisesta, roskaamisesta ja äänen käytöstä järvellä. Kanootin kaatumisen varalta käydään lävitse yksinkertaiset toimenpiteet.

Melonta- ja turvakoulutusta voidaan laajentaa pienellä melontaharjoittelulla, ennen varsinaista retkelle lähtöä. Näin toimitaan yleensä ryhmän lähdössä kanoottiretkelle. Yksityiskohtaisempaa melontakoulutusta ja -harjoittelua järjestetään mm. koululais- ja nuorisoryhmille.

Lue lisää: Helppo päiväretki Karkkilassa

Alitupa / retkitupa

Retkitupa on tilan asiakkaiden käytössä. Ryhmät voivat vaihtaa vaatteita tuvassa sekä säilyttää tavaroita kanoottiretken aikana. Retkituvassa on erillinen lukittava laukkuhuone. Retkituvassa on lisäksi pieni keittiö. Tuvan keittiössä voi valmistaa ruokaa ja jääkaapissa säilyttää eväitä.

Alitupa sopii esimerkiksi yksikkökokouksen pitopaikaksi ennen varsinaista kanoottiretkeä.

Metsäcamping

Vähäveden leirialue sijaitsee talouskeskuksen ja rannan välisessä länsirinteessä. Rinteeseen on rakennettu yöpymistasanteita. Alueella on useita leirintätasanteita, joissa osassa on sähkö sekä yöpymistasanteella nuotiopaikkoja lähinnä ryhmien leiriytymistä varten. Leirialueelta johtaa kävelytie kanoottirantaan.

Jouhtenajärven retkitukikohta

Vähäveden tilan alueella sijaitsee Jouhtenajärven retkitukikohta. Tukikohdassa sijaitsee yöpymislaavu, nuotiopaikka, puusee. Retkitukikohdassa voidaan järjestää ryhmälle nuotiokahvit tai melontaryhmä voi myös yöpyä tukikohdan laavulla. Tulentekoon tukikohdassa tarvitaan Vähävedeltä erillinen tulentekolupa.

Ryhmien kahvittelut. maastolounaat ja iltanuotiot

Järjestämme ryhmille kanoottiretkien yhteydessä maastoruokailuja niin sovitettaessa. Maastoruokailuja ovat tulokahvit kanoottirannassa tai retken aikana, maastolounas voidaan tuoda myös päiväretken puoliväliin ja kanoottirannassa esimerkiksi iltanuotiolla valmistaa ryhmälle loimulohta.