Nuorten aikuisten kanoottiretki, 4 päivää

Eri puolilla opiskelevat ja töissä oleva kaveriporukka, miehiä ja naisia on päättänyt tavata sekä tehdä yhteisen kanoottiretken. Retki tehdään kajakeilla. Ryhmä saapuu iltapäivän päätteeksi kokoontumispaikkaan, joka on myös kanoottiretken lähtöpaikka.

Lähtöpäivä

Tapaamme kokoontumispaikassa vanhat kaverit, osan näkemisestä on kulunut vuosi. Vaihdamme kuulumisia ja aloitamme kajakkien pakkaamisen. Olemme saaneet käyttöömme Vähäveden retkimelontakeskuksen lippulaivat Tivokit, joihin mahtuu mukavasti 170 litraa varusteita. Kaluston lähtöpaikalle tuonut retkiopas korostaa huolellista pakkaamista ja oikeaa varusteiden sijoittelua.

Meille pidetään lyhyt melontakoulutus, jonka lisäksi tutustumme ehdotettuun reittiin. Valmistelujen jälkeen pääsemme kokeilemaan kajakkeja ja pienen totuttelun jälkeen pääsemme matkaan. Lähtöpäivän matka ei pituudelta ole pitkä. Melomme järviä pitkin lounaaseen auringon paistaessa. Tunnin melonnan jälkeen rantaudumme saareen ja vähän jaloittelemme. Tauon jälkeen jatkamme matkaa. Ensimmäisen päivän tavoitteemme on seuraavalla järvellä oleva rauhallinen uimaranta-alue, jossa on mm. nuotiopaikka. Leiriytymisen jälkeen kokoonnumme nuotiolle evästämään ja jatkamaan yhdessäoloa.

Toinen retkipäivä

Heräämme myöhään ja aloitamme pienissä ryhmissä aamupalan valmistuksen. Puramme leirin ja olemme valmiina seuraavalle osuudelle vasta puoliltapäivin. Edessämme olisi noin 20 kilometrin matka, eli puolet enemmän, kuin eilinen matkamme. Sää on aurinkoinen, mutta tuulinen. Kajakit toimivat hyvin vastatuulessa ja pienessä aallokossa. Ensimmäinen etappimme on edessä siintävä saari, jossa pidämme pienen tauon. Saaresta jatkamme kapeikkoon, jossa sijaitsee kauppa. Täydennämme muonavarastoa ja muuta matkaevästä. Reitti jatkuu vielä järviosuutena, mutta alkaa kapeutua ja muuttua joeksi. Jokivarressa on uimapaikka ja grillikatos, jossa pidämme pidemmän tauon. Matkaa yöpymispaikkaan on vielä 10 kilometriä. Matka etenee hitaasti, pidämme kanootissa välillä taukoja ja vaihdamme kuulumisia. Saavumme kapeikkoja pitkin seuraavalle järvelle. Etsimme saarta, joka on ehdotettu leiripaikaksi. Yhdessäolo jatkui iltanuotiolla auringon laskiessa järvenselän taakse.

Kolmas retkipäivä

Aamu on tyyni ja yritämme päästä matkaan jo eilistä aikaisemmin. Ylitämme selän ja jatkamme saaren suojassa kohti päivän välietappia. Saavumme lahdelle, jossa kelluu kesäravintola. Meidän on pakko nousta lautalle ja tilata huurteiset. Yhtä kokemusta rikkaanpana melomme saarten lomitse ja alamme tähyillä saarta, jossa pitäisi olla nuotiopaikka. Saari löytyy ja lounastauko venyy iltapäivään hiekkaisen rannan ansiosta. Matkaa pitäisi taittaa vielä seuraavaan yöpymispaikkaan runsaat 10 kilometriä. Pidämme iltapäivällä vielä lyhyen tauon eteen tullessa niemen kärjessä. Leiripaikkaamme, löytyy pienen etsimisen jälkeen. Osa seurueestamme on aika uupunut retkielämästämme. Yöpymispaikassamme on nuotiopaikka, jonka ympärille jälleen kokoonnumme.

Neljäs aamu

Nyt tuntuu siltä, että ei enää viitsisi meloa. Voisimmeko päättää retkemme tähän! Otamme yhteyttä retkimelontakeskukseen ja tiedustelemme tilannetta. Meidät houkutellaan kuitenkin aamupäivän aikana melomaan viimeiseen lahdelmaan, minne matkaa ei olisi kuin viitisen kilometriä. Sovimme tapaamisesta keskipäivällä. Saavumme lopettamispaikalle hyvissä ajoin. Osa retkikunnasta lähtee hakemaan omia autoja aloittamispaikalta. Olemme tehneet matkaa yhteensä 60 kilometriä, kauniiden maisemien, hyvien leiripaikkojen ja järvenselkien kautta. Tärkeintä kuitenkin on ollut yhdessäolo vanhojen koulukaverien kanssa, jotka taas hajaantuvat kukin taholleen.